De beste fluffy pancakes in 4 stappen

Pancakes, wie wordt er niet vrolijk van. Ze zijn in een handomdraai gemaakt, en met deze hack worden ze onvoorstelbaar luchtig. Geloof me, lekkerder ben je ze nog niet tegen gekomen. De truc zit hem in het apart opkloppen van het eiwit.


Ingrediënten:

  • 2 zakjes suiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepels melk
  • 2 eetlepels bloem, gezeefd
  • paar druppels azijn
  • 0.25 theelepel bakpoeder
  • snufje baking soda
  • poedersuiker, optioneel
  • maple sirop, optioneel
  • vers fruit, optioneel

Stap 1: Scheid het eigeel van het eiwit. En klop het eiwit met een paar druppels azijn voor de stevigheid en de suiker met een mixer op medium stand op. Eiwit dat op hogere snelheid is opgeklopt, zakt sneller in.

Stap 2: Meng het eigeel met de melk, bloem, baking soda en bakpoeder door elkaar. Meng hier 1/3 van de opgeklopte eiwitten doorheen.

Stap 3: Wanneer alles goed vermengd is, spatel je de resterende eiwitten er heel voorzichtig doorheen. Je wil zo min mogelijk lucht verliezen, het mag geen vloeibaar beslag worden.

Stap 4: Verhit een pan, met een beetje olie. Draai het vuur laag en schep een flinke lepel beslag in de pan, schep hier nog een lepel op. Schep er ene theelepel water bij, doe een deksel op de pan en laat de pannenkoek in 3 à 4 minuten gaar stomen. Draai de pannenkoek om en bak ook deze kant in 3 à 4 minuten goudbruin.

Serveer direct met de poedersuiker, maple siroop en vers fruit.

Plaats een reactie