Meal plan – 1000 Kcal per dag

Corona kilo’s – het eerste jaar kwam ik er nog ongeschonden vanaf. Jaar 2 daarentegen was minder vriendelijk en de weegschaal liet met zien dat ik er binnen 6 maanden 10 kilo had bij gegeten. Wat? Daar moest want aan gebeuren, want er stond een bruiloft op de planning. En ik had al een jurk klaarliggen waar ik in moest passen.

Anderhalve maand, genoeg tijd om er in ieder geval 6 kilo (misschien 7?) van af te krijgen, toch? Ik besloot gezond, volgens de schijf van 5, te gaan eten. Wel met de voedingsmeter app, want meten is weten.

Viel ik voorgaande jaren nog netjes 200 gram per dag af wanneer ik rond de 1600 Kcal zat, nu zette het geen zoden aan de dijk. D-day kwam nu wel erg dichtbij, en er zat geen enkele rek in die jurk die ik nog geeneens over mijn heupen kreeg. Ik had nog zeker 4 kilo te gaan. Dat dieet moest strenger.

Ik heb mezelf 2 weken op 1000 Kcal per dag gezet. En dat was prima vol te houden, hoe? Iedere dag heel saai hetzelfde eten en dan als avondeten een lekkere salade.

Overdag zag mijn schema er zo uit:

8:00 probiotica (orthiflor origional)
latte macchiato
2 volkoren boterhammen met 20+ smeerkaas

12:00 1 kom pureersoep met 25 gram witte bonen mee gepureerd.
2 volkoren boterhammen met 20+ smeerkaas

16:00 Groene smoothie met 20 gram eiwitpoeder

18:00 Een heerlijke salade van rond de 500 Kcal

Eventuele tekorten vulde ik aan met pillen; calcium, vitamine d, ijzer, kalium, b vitamines. Want zeker op 1000 Kcal is het heel moeilijk om al het benodigde binnen te krijgen. Daarom ben ik fan van afvallen in combinatie met een afval app. In mijn geval de voedingsmeter van het voedingscentrum. Deze laat je zien waar je tekort (of overschot) aan het opbouwen bent.

Eindresultaat: ik paste in mijn jurk, en eet nu een week na de bruiloft nog steeds volgens het schema hierboven, wel met een handje noten tussendoor, een glas kefir, een paar linzencrackers en soms een glaasje wijn. Maar die salades zijn een blijvertje; voedzaam, lekker en light.